Pembakar Semangat Mahasiswi

Saya mula menapak ke alam blogger ini sejak umur 16 tahun. Menulis kerana ingin berkongsi dan menyebarkan kebaikan buat orang lain. Apatah lagi, apabila melihatkan ramai tukang buat blog yang semakin membanjiri alam maya, hati berkobar-kobar ingin menjadikan penulisan sebagai medan dakwah.

Antara blog yang saya sangat minat di awal pembabitan saya ke dunia blogger ialah kak Nurul Suhadah Shuib. Mengenalinya walaupun hanya melalui blognya menambah dorongan dan minat saya. Tambahan, bahan penulisannya begitu membakar semangat juang anak mudi seperti saya.

Bagi saya, kak Nurul adalah antara tokoh mahasiswi yang terkehadapan juga di saat ini. Di samping menjadi orang kuat sebuah consultant milik suaminya, beliau juga merupakan setiausaha Ameerah Fan Club. Dalam usia muda beliau berkahwin, mendapat anak, dan bekerja tidak pernah menghalang semangat juangnya mendekati masyarakat dengan gayanya tersendiri.

Artikel-artikel dalam blognya berkenaan gerakan muslimat pula banyak menjurus ke arah membina minda dan peribadi mahasiswa yang matang dalam menghadapi cabaran yang pelbagai. Seorang yang kritis dan berhemah dalam melontarkan pandangan membuka minda dan jiwa saya untuk meletakkan satu target besar dalam membawa para anak muda khususnya wanita ke arah yang lebih produktif dan cemerlang dalam banyak sudut.

Alhamdulillah, hari itu saya diizinkan berjumpa secara live idola dalam diam ini. Moga saya dapat menyerap semangat perjuangannya itu dan bergerak, melangkah dan terus berjuang. Ke arah wanita Islam yang produktif untuk Islam dan ummah, in sha Allah.


0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...