Setahun lagi...

Lama tak mencoret santai-santai di sini :) Tahun ini masih lagi di Mu'tah, Jordan. Berpuasa, beraya di Jordan. Kawan-kawan ramai yang pulang, yang buat walimah pun tak kurang ramainya. Fuhhh, penuh jemputan. Tapi, tak apalah, apa-apa pun buat sahabat-sahabat yang bakal mendirikan rumah tangga, moga dimudahkan urusan, buat yang berlibur bersama keluarga, moga happy sokmo.

Alhamdulillah, ala kulli hal, tahun ni ada adik menemani di sini meneruskan perjuangan yang masih banyak perlu diaulakan dan diselesaikan. Kalau diikutkan rasa, memang nak je fly terus ke Dungun tu, tapi mak abah pun dah redha stay dulu setahun lagi, in sha Allah, ada rezeki, balik tahun hadapan.

Bakal menjadi third year Shariah student di sini, seriously, masih banyak perkara yang perlu dipelajari, ilmu fiqh, bahasa Arab mahupun English, kemahiran rumah tangga, softskill, pengurusan kerja, organisasi, dan banyak lagi perlu diperbaiki dan dipertingkat. Tambahan, dah tak lama nak menjengah ke real world di Malaysia nanti, lagilah banyak persediaan mental dan fizikal yang kena dibuat.

Sejujurnya tak sabar nak tengok masyarakat, tengok perubahan di Malaysia, khususnya Dungun Terengganu. Seronok tengok sahabat-sahabat seperjuangan istiqamah dengan gerak kerja Islam ni. Tak sabar nak berjuang pula dengan sahabat-sahabat di sana apatah lagi Parlimen Dungun menang PRU lepas, pasti masih banyak kelangsungan gerak kerja yang perlu diteruskan. Dun Sura...I'm coming soon!!




Mohon sahabat-sahabat mendoakan kesihatan saya dan dikekalkan semangat nak berjuang tu selalu. Mohon juga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur pulang ke Malaysia tahun depan berjumpa dengan ummah!

Moga Allah redha kalian. Salam Ramadhan dan selamat beramal menuju ketaqwaan ^__^


1 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...